Соломон Паси: Профукахме възможност да влезем в Шенген

България ПОЛИТИКА

Българските власти пропуснаха възможност за приемането на страната в Шенген. Това заяви в „Денят започва с Героги Любенов“.

Според него България е трябвало да постави присъединяването си към Шенгенското пространство като условие за приемането на Швеция и Финландия в НАТО.

В ефира на БНТ Соломон Паси изрази надежда усилията, които положиха с президента Росен Плевнелиев за намиране на допирни точки между партиите в 48-ия парламент да дадат резултат.

„Анализът ни показа, че има в Народното събрание мнозинство между 160 и 180 депутата – в историята на България не сме имали такова мнозинство. Ако те заровят личното си его, бъдете сигурни, че България може много силно и бързо да дръпне напред.

Много надделя популизма в нашия живот. Израел сключи Абрахамски споразумения с няколко арабски държави след 6000-годишна война. През 1990 Ахмед Доган поиска среща с Тодор Живков, за да заровят томахавките от Възродителния процес. През 2005 царят, чието семейство беше избито от БКП, а самият той интерниран в чужбина и прогонен в изгнание от България, той прости на БКП и направи с тях правителство просто в името на вървежа на България напред. Какво има толкова да се дели между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“, че да не могат да продължат напред и да си подадат ръка“, попита Паси./бнт, сн: архив бгнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *