Нинова: ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ преговарят за правителство

България

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви в студиото на „Тази неделя“, че ГЕРБ и „Продължаваме промяната“, като първи и втори мандатоносител, преговарят за правителство.

„Някак си всички изригнаха щастливо, че партиите си говорят. Да видим какво си говорят. Едните съдят другите за газа и за корупцията. Другите съдят вторите за корупция. Взаимни обвинения. Борисов надмина себе си в стила си сутрин да казва: „Ще правим с първия мандат мнозинство“, на обяд да казва: „Ще подкрепим ПП с втория“, вечерта да казва: „Експертно правителство с третия, на който председателите на комисии да са министри“. Това е абсурд и загуба на ценно политическо време“, добави тя.

Сабрутев (ПП): Един камион книги делят „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ

По думите ѝ това, което виждаме напоследък е политическа вакханалия.

„Президентът даде достатъчно време за  консултации между партиите, забави връчването на мандатите, уж за да се случат преговори за правителство. В този период текат три сценария. Първият, тази имитация на преговори. Вторият, обърнете внимание на решенията, които взе Народното събрание в тези мътни води. Третият, бюджетът и парите на хората за зимата са блокирани“, заяви Нинова.

Тя добави, че спорните решения, които са гласувани в НС в това време, „които едва ли биха минали, ако има редовен кабинет“ – самолетите, инвестиционният проект за новите F-16, влизането в еврозоната и оръжията за Украйна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *