Как да защитим домовете си от крадци?

България

Празниците наближават и вероятно много от вас вече правят планове за пътуване. Как да подсигурим дома си и ключалките? Станчо Станчев ни срещна с Илиян Царибродски, специалист по ключова сигурност, съветва как да направим домовете си по-защитени. Той се занимава с това вече повече от 10 години, има ключарско ателие в столичния квартал „Дървеница“.

Според него не обръщаме особено внимание на заключващата система вкъщи и не осъзнаваме колко сме уязвими за крадците.

Олимпиеца и Кокала са най-изявените крадци в София

Хората се обръщат към него най-често след обир. Молбата им е за бърза реакция – бързо да се монтира нещо сигурно и надеждно, с което ще бъдат защитени в следващите години.

Илиян е отключвал врати във всевъзможни условия.

„Ходили сме на изневери, на битови ситуации, в които да отключваме апартамент, когато любовникът или любовницата са вътре в жилището. Съпругата или съпругът са ни повикали, за да отключим вратата. Това са ситуации, в които не искаш да си там. Ставали сме свидетели на доста куриозни случки и ситуации“, разказва експертът пред бТВ.

„Има такава ключалка. Но всяка ключалка, която не може да се отключи след 30-ата минута, се води за неотключваема и е в графа висока степен на сигурност. Крадците нямат теоретично толкова време, за да я отключат.

За Илиян най-голямата заплаха е обикновената ключалка, а всяка домашна защита има свой ритъм на пробиване.

„Всяка седмица имаме по няколко адреса, които ни „изпотяват“. При тях повредата е толкова сериозна, че ни отнема повече време, няколко часа. Понякога дори сме седели четири-пет часа пред врата, докато успеем да я отключим“, казва още той.

Илиян съветва да диагностицираме своята ключалка, а в сайта на неговото ателие има удобна опция за това.

„Стартирахме кампания от първи ноември. Предлагаме на нашите настоящи и бъдещи клиенти да се консултират безплатно и да си запишат час, за да диагностицираме тяхната ключалка“, коментира Царибродски. /Novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *