Има ли опасност огънят на военния полигон „Ново село“ да стигне до невзривени боеприпаси

ТОП НОВИНИ

Пети ден продължава борбата с огъня на полигона в Ново село. Той избухна в четвъртък. Огънят се разпростира на изключително трудно достъпен терен. Пожарът е избухнал след провеждане на учебни стрелби на територията на полигон „Ново село“.

Засегнати са близо 500 декара, като огънят се разпростира на два фронта. Горят предимно сухи треви и храсти. В неделя се наложи използването на два военни хеликоптера в опити да бъде локализиран пожара. 

От общо три локации е останала само една, която продължава да гори. Тя се намира в западната част на пологна, потвърди зам.-областният управител на област Сливен и координатор на гасителните действия – Антоний Андонов. “Днес ще участват тежки верижни машини, които ще направят просеки, за да откъснат огъня”, допълни той. 

На място има военни боеприпаси, които има опасност да избухнат, ако разпространението на пожара не бъде спряно.

„Ние тази опасност я знаем. Не е скрита. Но се съобразяваме с това – действат изключително внимателно”, каза комисар Демирев. 

На този етап няма опасност за населени места. Пожарът е изцяло във високата част на планината, далеч от хората, потвърди още Демирев. /Нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *