Кирил Петков попари надеждите за това какво ще се случи на срещата с ГЕРБ

България ПОЛИТИКА

„Ние ще бъдем конструктивна опозиция. Ще говорим за нашите 16 потикики пред камери. Ясно казахме, че няма да подкрепим коалиция с първия мандат.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в ефира на БТВ.

Те казваха, че искат да говорят с нас. 1 месец повтаряме как ще говорим ние. Те разбраха, че това няма как да стане, освен пред камери. Сега показваме на ГЕРБ как се правят нещата. Ние в тъмни стаички договорки не правим. 

Поканете не само нас, поканете всички партии. Ако не можете да съберете мнозинство, кажете на българския народ – не се справихме.

ГЕРБ покани ПП на среща, те приеха

Когато мандатът дойде при нас, ще направим точно това. 

Много е лесно да се говори – ние сме евроатлантици, каза Петков.

„Борисов да не бърза – още сме на първи мандат, а той говори за трети, за президентска република. Във вторник, когато се срещнем, ние ще му обясним как нашите политики могат да са съвместими“, каза Петков.

Борисов: Буди недоумение, че ПП не участват в правна комисия по техния закон

Трите процента дефицит в бюджета няма как да се случат, ако едни пари се раздадат на наши фирми. Това ще го обясним на Борисов, каза още Кирил Петков

Той коментира и какво ще се случи, ако вземат втория мандат. Дойде ли при мен, ще се срещна с всички партии и ще мина през всичките политики, за да се види дали имаме сходство, каза Петков.

Ние казваме – да си евроатлантик, трябва доходите на българите да са европейски, да не вкарваме хартиена бюлетина, с която се фалшифицира вотът. 

Петков коментира и защо Асен Василев е гласувал против закупуването на изтребители и защо 11 депутати от ПП са били „въздържали се“. Ето това е което казваме, че нашите депутати имат глава на раменете си. Ние решихме – всеки да гласува по съвест. За разлика от Борисов аз не мога да кажа – ето ти 53-ма депутати. И за кабинет те ще гласуват по съвест. Но засега не виждам някой от депутатите от ПП да изневери на основния принцип. Изненади няма да има, защото ще нарушат едно от основните си обещания, каза още Петков. 

Дунчев от ПП разкри кой е единственият шанс на ГЕРБ да управляват с тях

На третия мандат идва отговорността на президента. Много е важно на кого ще го даде, каза Петков. Странно е партията с най-малко депутати да е мандатоносител, каза Петков за Български възход. Но добави, че от диалог не бягат. Ще дойдем на всяка една от поканите на третия мандат, както се надяваме и всяка от партиите да дойде на нашата покана. 

„Не е важно кой инициира хартиената бюлетина, а кой гласува за нея“, отговори Петков на коментара, че техният партньор БСП е инициаторът. 

„Ние няма да направим съглашателство с партии, с които сме обещали да не правим. Коалиция с ГЕРБ няма да направим“, посочи още Петков./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *