Министър Демерджиев: Вместо за АМ „Хемус“, парите за построяването ѝ са отишли за строеж на хотел

ТОП НОВИНИ

Вече имаме девет привлечени лица към наказателна отговорност по случая с АМ „Хемус“. Апелирам много внимателно да видите кои са тези лица, защото това не са онези анонимни граждани, които гледахме по телевизиите в началото на случая. Това заяви пред медиите в парламента служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той допълни, че „имената им са публично известни“ и че са свързани с „много интересни дружества“.

Свидетел по аферата „Хемус“: Регистрирах една от кухите фирми в схемата на името на съпругата ми

Не мога да разкривам повече подробности по разследването. За мен е важно, че изпълних обещанието си, че кръгът от лица по това производство ще бъдат установени и привлечени към отговорност, и че този кръг ще се разшири – е, разшири се от двама на девет, посочи министър Демерджиев.

Той разкри още, че парите, предвидени за построяването на АМ „Хемус“, са отишли на съвсем друго място – за построяването на хотел.

Министър Демерджиев призова главният прокурор, преди да излиза с позиции, да провери внимателно ведомството си. Според него прекратяването на досъдебни производства срещу пияни и дрогирани шофьори и да се сключват споразумения с прокуратурата не е превенция срещу този род престъпления и поиска главният прокурор „да вземе мерки“ това да не продължава.

По темата с тестовете за наркотици за полицейските служители вътрешният министър поясни, че те са достатъчно показателни, но поясни, че ще бъде създадена организация да се извършват по-бързо кръвните проби.

Тестовете, които са точни, но не могат да установят причините, поради което съответното вещество се намира в кръвта, ще бъдат проверени чрез кръвни тестове. Нашият стремеж е те да бъдат готови в рамките на няколко дни, добави Демерджиев.

Министър Демерджиев: Тестването на полицаите ще продължи, трябва да дават пример

Накрая силовият министър увери, че Министерството на вътрешните работи ще става все по-силно, въпреки опитите на прокуратурата да го отслаби.

МВР подобрява дейността си и това вероятно тревожи г-н Гешев, защото в последните години главните прокурори, иницирайки различни законодателни изменения, са се постарали да разцепят силата на МВР, което основно е ГДБОП. Но МВР се съживява и все по-силно ще изпълнява функциите си, закани се министър Демерджиев./новини.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *