Монтана – рекордьор по купен вот

ТОП НОВИНИ

Цената на един глас е била около 100 лева

Изборите отминаха, а сега чакаме кабинет. Стана ясно, че на вота на втори октомври най-много гласове са се купували в Монтана, Шумен и Варна според статистиката на МВР. В Монтана заведените досъдебни производства за покупко-продажба на гласове са 10, а цената на един глас според анализатори е била около 100 лева.

РАЗСЛЕДВАНЕ: Екип на NOVA за 1 час купи гласове за изборите

Дали е имало, или нямало купен вот на предсрочните парламентарни избори в региона на Монтана, прокуратурата все още разследва. Заговори се и за фалшиви петдесетолевки, с които са купувани гласове.

Нашият екип се разходи в няколко монтански села, където поговорихме с хората за политиката и фалшивите пари. Три седмици след изборите, политиката в монтанското село Горно Церовене все още е на дневен ред. Хората коментират и купения вот. В селото са гласували 176 души от 325 имащи прави на глас. Кандидат-депутати обаче не са ги посещавали.

Дори след изборите магазинерът Даниела Иванова внимава за фалшиви пари. Особено за нови петдесетолевки. „Разбрах от клиенти, че има нови фалшиви, но досега не съм попадала на такива”, казва тя.

В област Монтана има заведени десет досъдебни производства. Осъдени няма. Прокуратурата все още разследва./нова тв, сн: новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *