Зеленски: Русия е нанесла удари в много широк мащаб

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

Русия е нанесла удари в много широк мащаб, заяви украинският президент Володимир Зеленски в редовното си обръщение. Той посочи, че страната му все още не разполага с техническата възможност да сваля 100% руските ракети и атакуващите дронове, но постепенно се приближава към тази цел с помощта на партньорите на Киев. Вчера Зеленски обвини Москва за масиран ракетен обстрел в нощта на петък срещу събота.

Същевременно, първите дами на Украйна и Германия участваха в благотворителна кампания за украински деца-бежанци в рамките на Франкфуртския панаир на книгата. В събитието участват около 4 хиляди издатели от 65 страни, което е почти наполовина по-малко в сравнение с предпандемичната 2019 г. Олена Зеленска и Елке Бюденбендер участваха в представянето на интерактивни разкази.

„Има много възможности. Всеки може да участва в този прекрасен проект, защото езикът е и дом. Много важна подкрепа е на децата да се предостави дом, но и езикът на техните бащи и близки“, заяви Елке Бюденбендер, първа дама на Германия.

„Убедена съм, че Германия прави всичко възможно нашите бежанци да се чувстват в безопасност тук и да откриват възможности за работа. Благодаря на правителството, включително на първата дама, както и на местните власти. Украинците, с които говорих, също оценяват тази помощ. Но нашите деца, тези в Украйна и тези, които са тук, нямат нормално детство“, каза Олена Зеленска, първа дама на Украйна.

/бнт, сн: архив бгнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *