Радев: Ако продължаваме така, ще доведем държавата до пълен блокаж(ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

Всички държави застават зад България за Шенген, каза още президентът от Брюксел

„Ако продължаваме така, ще доведем държавата до пълен блокаж”. За това предупреди президентът Румен Радев, който от Брюксел коментира кризата с избора на председател на Народното събрание. Той заяви, че очаква от депутатите да конституират парламент, защото важни държавни органи работят в непълен състав или с изтекъл мандат. 

Относно мандата за съставяне на правителство, държавният глава каза, че може да го даде, когато има структурирани парламентарни групи.

Всички държави застават зад България за присъединяването ни към Шенген, добави президентът. Той посочи, че страната ни и Румъния стават заложници на вътрешната политика на Нидерландия.

„Много е важно да се знае, че в Европарламента 15 депутати от Нидерландия гласуваха „за” България и Румъния и само четирима бяха „против”. Това ясно показва, че двете страни стават заложник на вътрешната политика на Нидерландия и това няма да издържи дълго”, посочи президентът.

Радев беше категоричен, че на фона на дълбоката криза служебното правителство няма да повдига темата за това българските потребители да отидат на свободния пазар на ток.

/нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *