Официално: Русия препоръча на туристите да заменят почивката си в България

ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЕВРОПА

Руската федерална агенция по туризма (Ростуризъм) препоръчва на туристическите агенции да разгледат възможността за замяна на България с други направления, се казва в изявление на ведомството, цитирано от БТА и Дарик.

Препоръката за замяна на България с алтернативни направления или промяна на графика за пътуването е свързана със затварянето на българското въздушно пространство за руски авиопревозвачи и ответното затваряне на руското въздушно пространство за български авиопревозвачи.

При сегашната ситуация руските туристи трудно могат да посещават България с преки полети, отбелязва Ростуризъм.Туристите, които са резервирали почивка в България, могат да се обърнат към агенцията за замяната им или за промяна на графика на пътуването.

Вече намиращите се в България трябва да се обърнат към нашата страна за уреждане на въпросите, свързани с връщането си.

Малко по-рано посолството на Руската федерация у нас с остра реакция по повод решението на България да затвори въздушното си пространство за руски самолети.

От дипломатическата мисия обвързаха тази стъпка с бъдещото посещение на руски туристи у нас.

”Такива политически маньоври едва ли ще укрепят представата на нашите сънародници за гостоприемността на българите”, се казва в позицията.

Към поста в социалната мрежа Фейсбук има и още един намек – прикрепена е снимка на летището в Анталия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *