Арестът на Севдалина Арнаудова е законен

България

Обрат по делото за ареста на пиара на бившия премиер Бойко Борисов – Севдалина Арнаудова. От протокола по делото, качен в деловодството на Административния съд – София-град (АССГ), става ясно, че прокуратурата застава зад позицията на МВР по казуса – арестът ѝ е законен, предава bTV. 

Всичко по темата: Арестът на Бойко Борисов 224

„Смятам, че касационната жалба е основателна и доказана и ви моля тя да бъде уважена“. Това е позицията на прокурора Милен Ютеров, видно от протокола.

Административен съд София-град е втора инстанция в процеса, заведен от Арнаудова срещу заповедта на МВР за нейното задържане.

Отложиха делото срещу заповедта за задържане на Севдалина Арнаудова

През март Севдалина Арнаудова бе арестувана заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов. И тримата заведоха дела пред Софийския районен съд, а заповедите за задържането им бяха обявени за незаконни.

На втора инстанция мина и заповедта на Борисов, като тя бе окончателно обявена за незаконна. За тази на Арнаудова Софийският районен съд отсъжда, че е незаконна, но след обжалване от страна на Министерство на вътрешните работи, тя стига до Административния съд.

Предстои окончателното произнасяне на тримата административни съдии по делото. /Novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *