Уволниха директорите на националните паркове “Пирин” и “Рила” назначени от Тома Белев

България

Владимир Милушев вече не е шеф на Национален парк “Рила”. Това важи и за Валери Мечев, който ръководеше Национален парк “Пирин”. С решение на министъра на околната среда и водите двамата са освободени от заеманите постове. Те поеха двата парка само преди 7 месеца.

Владимир Милушев е освободен от поста на директор на НП “Рила” от служебния министър на МОСВ. Новината съобщи самият Милушев във фейсбук:

За мен беше чест и отговорност да съм начело на дирекция „Национален парк Рила“.

Чест, защото планината означава много за мен и знам колко много тя означава и колко дава на още толкова много хора.

Беше, защото от днес вече не съм директор. Така реши служебният министър на околната среда и водите.

След тези 7 месеца, в които бях начело на администрацията на най-големия национален парк в България, искам да благодаря на всички, с които заедно работихме за доброто Рила и хората, свързани с планината.

Благодаря, както на колегите в дирекцията на Парка, така и на всички хора извън Дирекцията, които подкрепяха нашата работа!
Без всички вас нямаше да успеем да свършим толкова полезни неща.

На 2-и март тази година зам.-министърът на околната среда и водите Тома Белев прекрати договорите на директорите на двата Национални парка в Югозапада – ”Пирин” и „Рила” Росен Баненски и Красимир Андонов.

Мястото на дългогодишният директор Красимир Андонов зае Владимир Милушев кандидат -депутат от ДБ, активен природозащитник, познат в областния център. /Banskonews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *