Спряха състезателните права на най-добрия български плувец, пропуска Париж 2024

СПОРТ

Най-добрият български плувец през последните години Антъни Иванов е със спрени състезатлени права, пише Sportal.bg.

Според информацията, с която Sportal.bg разполага, то Антъни Иванов няма право да се състезава от 10 октомври 2022 година през следващите 2 години, след наказание наложено от Световната андидопингова агенция (WADA).

На практика това означава, че Антъни Иванов със сигурност ще пропусне участие на Олимпийските

игри в Париж 2024. Топплувецът ни Антъни Иванов с временно спрени права, пропуснал три допинг проверки

Топплувецът ни Антъни Иванов с временно спрени права, пропуснал три допинг проверки

Наказанието, което е наложено на 23-годишния плувец е затова, че е пропуснал 3 пъти да се яви на извънсестезателен допинг тест през 2022 година.

На два пъти той е пропуснал да даде проби, докато е тренирал в САЩ, а третия път Антъни Иванов е бил в София, научи Sportal.bg.

По-рано през тази 2022 година състезателните права на Антъни Иванов първо бяха спрени, а след това отново възстановени. 

Съвсем наскоро Антъни Иванов критикува системата за взимане на извън състезателни допинг тестове. Държавният рекордьор на 200 метра бътерфлай, който учи и тренира в САЩ, е възмутен от честите проверки, които пречат на личния живот на спортистите и дори загатна, че тези практики може да го откажат от спорта.

„Пиша това, защото ми писна от всичко, което се случва зад кулисите около професионалните спортисти. Проверяват ме извън посоченото време за тестване, което е между 5 до 6 ч. сутринта. В басейна съм и по някакво чудо излязох и си проверих телефона. Ако не го направя, ме обвиняват, че се крия. Какви са тези правила? Наказват спортистите, че не са на разположение за тестване 24/7. Това важи само за някои от тях, други имат „КОВИД“ през 95% от годината и не могат да се тестват 4 седмици, правейки бог знае какво. Честен и чист спорт не съществува, а тестовете за допинг са пълен майтап“, написа Антъни Иванов в „Инстаграм“ на 4 октомври.

„Става нелепо. Не разбирам как трябва да си на разположение, домът ти трябва да е на разположение, личният ти живот трябва да е на разположение 24/7, защото си добър спортист. Трябва да допускаш хора в къщата си по всяко време на деня без предупреждение. Това трябва да се промени. Отблъскват ме от нещо, което обичам, и това ме боли много“, написа още Антъни Иванов на същата дата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *