Вежди Рашидов: Ако не поканим Митрофанова на откриването на НС, това е обявяване на война!

България ПОЛИТИКА

Не е работа на един български политик да се занимава с дипломация, коментира пред БНР Вежди Рашидов от ГЕРБ по повод дискусията преди старта на парламента дали да бъде поканена посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова на тържественото откриване на 48-ото НС.

Това е обявяване на война! Кой ще носи отговорност, ако утре хвърлят една бомба? Чий е този зор? Кой ще отговаря? Това е работа на висока дипломация и на държавническо мислене. … Кой е казал, че българските депутати могат да казват кой да влезе, кой да излезе, на кого да обявяват войни. За коя сметка? Защо не седнат да мислят как да излезем от кризите. Защо да не влезем в парламента и да кажем кой е евро-атлантик“, каза Рашидов, избран за депутат от ГЕРБ и доайен в 48-ото Народно събрание, който ще открие първото му заседание на 19 октомври.

По думите му ГЕРБ добре обмислят позициите си и когато са готови – тогава я обявяват.

Според Рашидов евро-атлантическите партии трябва да се обединят:

„Когато става дума за съдбата на българския народ, няма партия, която да е прокажена в парламента – всички са легитимни. В името на хората трябва да се обединяват и да правят компромисДошло е време да кръгла маса! България е в тежка криза“.

„Никой да не се шегува с българския народ! Нито едните партии, нито другите. Тези хора трябва да решават национални съдби. … Разделителните линии не са добре единствено за държавата и за народа, защото партиите са добре. Това личностно поведение, ако не се промени в национално отговорно, не блазирам на българската държава“, коментира още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *