Ексклузивни кадри с мигранти, които прескачат със стълба оградата на границата

ТОП НОВИНИ

Ексклузивни кадри с мигранти, които минават оградата на българо-турската граница. От началото на годината там са задържани 1 686 души, обобщиха от МВР.

Кадрите са направени преди десетина дни, твърдят източници на bTV. От Граничната полиция казаха, че оградата не спира 100% потока от чужденци и че от началото на годината са предотвратени над 110 000 опита за незаконно влизане у нас.

В района на село Трояново минава най-новият път на мигрантите. По права линия това е най-краткият път от границата до автомагистрала „Тракия“.

След като минат границата групите се разделят на по няколко души, за да се придвижат по-лесно към столицата.

„По сигнал на земеделски производители намерихме четирима. След тяхното задържане, те помислиха, че сме каналджии и ни заведоха до групата в гората, която също е в местността на село Трояново“, разказва кметът на Трояново Димитър Николов.

В селото са забелязали, че редовно минават автомобили със софийски номера. Местните настояват в община Камено да има постоянно полицейско управление.

„Кадрите показват щурм на границата“. Това коментира пред bTV Евгени Узунов, председател на Районния съд в Бургас.

„Въпросът е политически и приканвам останалите две власти да направим дискусия незабавно, защото ситуацията по границата е стряскаща. Трябва да се вземат решения кога да се криминализира конкретно поведение и кои лица да носят отговорност“, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *