Обявиха датата за коронацията на крал Чарлз III

СВЯТ

Крал Чарлз III ще бъде коронясан на 6 май 2023 година, съобщава вестник „Дейли мейл“. Заедно с него ще бъде коронована и кралицата консорт Камила, посочват от Бъкингамския дворец.

Официалното възкачване на престола на британския монарх се очаква да бъде доста по-скромна версия на пищната древна церемония, която по традиция се ръководи от архиепископа на Кентърбъри в Уестминстърското абатство.

Крал Чарлз Трети -от детството до днес (ГАЛЕРИЯ)

73-годишният крал Чарлз е поискал коронацията да отразява ролята на монарха в съвременното общество и погледът му към бъдещето, като същевременно с това показва, че той помни корените си и почита традициите и народа си, посочиха от Бъкингамския дворец.

Обявяването на датата на коронацията идва на фона на много спекулации, че събитието ще е по-скромно заради кризата с високите разходите за живот и за да се проправи пътя на една по-рационална и модерна монархия.

Според източници от двореца коронацията ще включва същите основни елементи на традиционната церемония, която е запазила структурата си над 1000 години, но в нея ще се разпознае и „духът на нашето време“.

Очаква се тя да бъде много „по-опростена“ версия на тричасовия спектакъл по повод паметната коронация на покойната кралица Елизабет Втора през 1953 г./нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *