Икономическият министър: Количествата газ за зимата са осигурени

ТОП НОВИНИ

Набелязани са мерки, които да повишат сигурността в „Арсенал“. Има и опасни работни процеси и се случват такива неща. Всички предприятия в сектора след такъв инцидент се стягат още повече, заяви в ефира на БНТ министърът на икономиката Никола Стоянов. 

По думите му служебното правителство работи, за да се подготви за икономически скок. Никола Стоянов коментира, че очаква ноември още повече да поевтинее цената на природния газ.

„Разчитам, че следващият парламент ще уеднакви помощите и за електричество, и за газ, така че да няма привилегировани стопански субекти. Очаквам трайни и стабилни нива на цените, които биха задоволили бизнеса, със сигурност ще има енергия и то на добра цена“, коментира Никола Стоянов.

Той подчерта, че количеството газ за зимния период е осигурено.

Икономическият министър поясни, че ако има решение на парламента, България може да доставя оръжие на Украйна.

Министър Стоянов: Преките чуждестранни инвестиции в България към началото на 2022 г. надхвърлят 50 млрд. евро

„Не знам какво оръжие достига до Украйна, директно не изнасяме“, каза Никола Стоянов.

По думите му фокусът е върху търсенето на инвестиции, като има сериозен интерес към България. Само с немски компании преговаряме за инвестиции за около 200 милиона евро за високоплатени работни места в IT сектора. София е избрана между 20 други градове в Европа от глобален спортен гигант, подчерта Никола Стоянов.

„Не очаквам повече покачване на цените, България достигна пика на инфлацията. Страната има нужда от правителство с по-дълъг хоризонт“, каза още Никола Стоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *