Лекарите в МБАЛ -Разлог на бунт срещу конкурса за нов болничен шеф, готови да напуснат колективно

РАЗЛОГ РЕГИОН ТОП НОВИНИ

Eкипът на МБАЛ- РАЗЛОГ изпрати до всички институции остро протестно писмо с декларация за колективно напускане на целия екип на болницата, мотивите са: начинът , по който е организиран конкурсът за шеф на здравното заведение. Публикуваме отвореното писмо без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО

от членовете на Медицински съвет

към МБАЛ- РАЗЛОГ ЕООД

Относно: Организация и провеждане на конкурс за възлагане на управление на МБАЛ-Разлог ЕООД.

НИЕ, членовете на Медицински съвет към МБАЛ-Разлог ЕООД, заявяваме категоричната си позиция, изразяваща се в следното:

  • Недоверие към избраната комисия от Общински съвет – гр. Разлог. За председател е определен млад лекар, който няма специалност,  професионален и управленски опит. В състава на комисията няма член, който да познава организацията и дейността на лечебното заведение, както и проблемите в здравеопазването, касаещи дейността на общинска болница, за да може да оцени качествата на бъдещия управител. Като „експерт“, в състава на комисията е назначен лекар, който не е работил повече от 20 години в лечебно заведение за болнична помощ.
  • Несъгласие с допускането до  конкурса за избор на управител на МБАЛ-Разлог ЕООД  на един от кандидатите. В публичното пространство има достатъчно информация за неговия управленски опит. Управляваните от него лечебни заведения са оставени в тежко финансово и организационно състояние, включително и закриване на болница.

Няма да позволим огромния труд и безсънните нощи, които години наред сме отдали на МБАЛ-Разлог ЕООД да бъдат пропилени с лека ръка.

В случай, че не се вземе предвид позицията ни, сме в готовност за колективно напускане!!!

Всичко това би довело МБАЛ-Разлог да загуби стратегическата си позиция на лечебно заведение обслужващо населението на общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда, както и множеството туристи в района.

Ако това се случи, отговорността ще бъде на принципала!

/struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *