Части от ГКПП „Капитан Андреево“ ще бъдат обявени за обект на националната сигурност

България ПОЛИТИКА

Части от граничния пункт „Капитан Андреево“ ще бъдат обявени за обект на националната сигурност с решение на Министерския съвет, което се подготвя. Това обяви в предаването „Тази сутрин“ по бТВ служебният министър на земеделието Явор Гечев.

Ще бъдат отпуснати и средства за обществена поръчка за изграждане на държавна лаборатория на пункта, отбелязва БТА.

Уволнението на изпълнителния директор на БАБХ не е свързано с пункта „Капитан Андреево“, посочи още служебният министър. Политиката по отношение на държавността на пункта продължава, каза още Явор Гечев. „Имаме одобрението на министъра на финансите за осигуряване на 6, 5 млн. лева за обществена поръчка, които по спешност да се отпуснат за оборудване на държавна лаборатория на пункта“, обяви министърът на земеделието. Границата функционира нормално, контролът се осъществява само от държавата, посочи той.

Вчера от поста беше освободен изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) – Христо Даскалов. Причините за това са нарушение на изборното законодателство, след завръщането си той уволнява няколко служители на Агенцията по храните и назначава на тяхно място други, съобщиха вчера на брифинг в Министерството на земеделието. За нов  изпълнителен директор на агенцията беше назначен Христо Вълчев./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *