Викат Корнелия Нинова на разпит в прокуратурата

ТОП НОВИНИ

„Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП“, заяви лидерът на левицата

Викат Корнелия Нинова на разпит в прокуратурата. Това обяви самата тя в изявление пред медиите, заявявайки, че в понделник е получила призовка, според коятъо трябва веднага да се яви на разпит. 

„Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Прокуратурата на България не е инструмент за правосъдие и справедливост, а бухалка за неудобните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието. Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците? Свършиха ли престъпниците, които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лева от пенсиите? Свършиха ли наркотрафикантите, нагласените обществени поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси в БСП? Това се случва безпрецедентно и за пръв път в историята на правораздаването“, посочи тя. 

Нинова: Няма да подам оставка

Нинова трябва да предостави и запис и заверени копия от стенограма и протокол от заседание на Националния съвет на БСП от 28 август.

По думите ѝ тя трябва да връчи и призовки на други членове на Националния съвет, организационния секретар и зам.-председателя на контролната комисия Борислав Гуцанов и Гергана Алексова – да се явят на разпит, за да обяснят какво са говорили по време на партиен пленум на БСП.

„Образувана е прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев. Той беше изключен от партията. Съдът отказа да впише това изключване, което също е безпрецедентен акт. Кирил Добрев идва на заседание на Националния съвет, изказва се и сега жали, че не е допуснат до Национален съвет”, подчерта Нинова.

Нинова с писмо до ПЕС: Не козируваме на чужди решения. Взимаме ги сами според българския интерес

Тя беше категорична, че няма да представи и един лист документ от партийни събрания на прокуратурата. „Да се снабдят със съдебна заповед за претърсване и изземване. Да заповядат – чакам ги на „Позитано”. Няма да се явим на разпит и ние тримата. Има член 71 от НПК – да го задвижат. Представители на Министерството на правосъдието да дойдат и да ни отведат принудително за разпит. Чакаме ги, и тримата сме тук – не се укриваме. Ще сигнализираме всички възможни европейски и български институции за случващото се. Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в игрите и задкулисието, независимо от оказвания натиск”, посочи лидерът на левицата./нова тв, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *