Партийните лидери гласуват за… (ОБНОВЯВА СЕ)

ТОП НОВИНИ

„На България ѝ трябва управление – истинско, смело, реформаторско, което да направи скок в развитието на страната. За това гласувах днес”, каза съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов, минути след като упражни правото си на вот в неделя.

Според него след година – две може да бъдем в много по-добро положение, но за целта „трябва отговорност и последователност”.

Иванов призова всички български граждани да отидат до урните в днешния изборен ден, защото „тази стагнация не може да продължава”.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган упражни правото си на глас още в 8ч. сутринта.

Той по традиция бе един от първите, които отидоха до урните. Доган поздрави членовете на секционната избирателна комисия и подаде гласа си. „Гласувах за бъдещето на България“, каза той.

Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев също ласува. „Гласувам за бъдещето на България“.

„Надявам се, че електоралната ми подкрепа ще дойде от всякъде. Аз постоянно обяснявам какво е национални интереси – сигурност, справедливост, благоденствие“, каза Янев.

Хората да не си оставят мисленето и действията за утрешния ден. Нямаше проблем при гласуването, но при поставянето на картата имаше забавяне, явно не беше сложена докрай.

България в момента има нужда от сигурност и стабилност. Трябва да възстановим нормалността, диалога, който отсъства повече от десетилетие. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той упражни правото си на глас в 1-ва секция на основно училище „Пейо Яворов” в Кърджали.

„Не бива в 21-ви век, в 22-ра година, българските граждани да ги третираме като престъпници, докато презумпцията за невинност действа. не може част от българските граждани по аксиома да ги третираме едва ли не като престъпници“, смята Карадайъ.

„България има нужда да възстановим демокрацията, да я осмислим, да разберем смисълът от понятието диалог и нормалност в политиката, за да има стабилно управление и сигурност“, заяви още той.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов гласува. 

„Очаквам изненади. Резултатите ще са доста по-различни от това, което ни обясняват последния месец. Това се отнася не само за „Възраждане“, а и за други партии.

В коалиция можем да влезем само със съгражданите ни. България има два пътя – или ще се промени кардинално или Бог да я пази!“ каза той. 

Гласувах за сигурност и спокойствие във всеки български дом, за стабилно управление, което от утре да отвори мощен социално-икономически щит пред кризата. Гласувах за повишаване на доходите, за развитие на икономиката, което да гарантира просперитет на България. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след като упражни правото си на вот.

По думите ѝ хората трябва да знаят, че в трудните моменти няма да бъдат изоставени от държавата. „Гласувах за ред, правила, законът да е еднакъв за всички. Да има справедливост. Очаквам да сме в следващото управление. Силна социална партия ще помогне да преминем по-леко през кризата“, смята тя. 

Според нея с ГЕРБ и ДПС коалиция е невъзможна. „Имаме 10 мерки за първите сто дни за овладяване на инфлацията и повишаване на доходите. Искаме да стабилизираме икономиката“, обяви Нинова.

„Този хаос и рекет, който се налага върху българите, трябва да престане”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас.

Според него в следващите месеци основна тема ще бъде войната в Украйна, но някои политици избягвали да говорят по нея.

„България трябва да бъде ясна и категорична за мястото, на което се намира – в ЕС и НАТО. За мен е важно държавата да държи евроатлантическия курс. Така ще ни уважават повече, дори и руснаците”, каза още Борисов.

Той определи като топ приоритет влизането на страната ни в еврозоната. Това ще ни осигури място сред „белите държави“, смята още лидерът на ГЕРБ.

За самия себе си той каза: „Моето его отдавна съм го надживял. Мога да обещая, че реваншизъм няма да има. Аз съм най-добронамереният човек към всички партии, най-добрият и разумен политик, с най-богат опит”.

Гласувах всеки млад българин да избере България за свой дом. Да имаме просперираща, можеща държава без корупция. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков, след като упражни своя вот.

„Днес изборът е много важен. Той е между връщане обратно в годините на прехода или скъсване скъсване с този преход един път завинаги и отивайки към една нова, просперираща, можеща, променена България. Вярвам, че всички българи ще направят избора България да продължи напред”, посочи той.

„Днес ясната коалиция, която заявявам, че ще направим, е коалицията с българския нард“, категопричен е Петков. 

Източници: Нова тв; Novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *