Две премиери и театрален фестивал в ДТ „Никола Вапцаров“ – Благоевград през октомври

ТОП НОВИНИ

Освен предстоящия Балкански театрален фестивал в Благоевград, на който ще гостуват различни спектакли, Драматичен театър „Никола Вапцаров“ ще продължи да посреща зрители и за репертоарните си представления. 

Акцент в програмата е най-новото заглавие в програмата –  документалния спектакъл “Забелязано в Благоевград”, в който основни действащи лица са хората от града. Представлението е изградено от интервюта с граждани, които екипът на спектакъла с режисьор Неда Соколовска събра преди началото на лятото. Датите са 7 и 11 октомври в Зала 2 в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – ново сценично пространство, специално адаптирано за премиерната постановка. „Забелязано в Благоевград“ се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, програма „Социално ангажирани изкуства“.

Актьорите, които ще Ви пренесат в света на Оскар Уайлд и пиесата му „Колко е важно да бъдеш сериозен“, са Нено Койнарски, Йордан Ангелов, Мариана Бонева, Недиляна Павлик, Албена Чобанова, Жанет Керанова, Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Теодор Куков, Александър Митев и Добромира Кръстева. Датата за представлението е 3 октомври от 19:00 ч.

През октомври зрителите ще видят и брилянтния спектакъл на режисьора Стайко Мурджев – “Съмнение. Калин Врачански, Станка Калчева, Радена Вълканова и Мариана Бонева ще ви пренесат в света  на криминалния психологически трилър на световно признатия драматург Джон Патрик Шанли, в който зрителят е не просто публика, а едновременно следовател и свидетел. Датата е 13 октомври от 19:00 ч.

А за най-малките зрители екипът на театъра е подготвил поредица от уикенди с “Неволята” и “Пепеляшка” и премиерното представление „Весел светофар“, с режисьор Жанет Керанова. Всички спектакли през октомври можете да видите в месечната програма на театъра. Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград Ви очаква!

Програмата за месец октомври може да откриете в Официалната фейсбук страница на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград: https://www.facebook.com/dt.blagoevgrad или на касата на театъра.

Билети за спектаклите може да закупите от касата на театъра или онлайн в entase: Програма – ДТ Никола Вапцаров | Entase.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *