Още подробности за дрогирания шофьор-убиец от Околовръстното, имал ли е полицейски чадър?

България

„Шофьорът, причинил тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София в нощта срещу неделя, е бил под влияние на наркотици и алкохол. Това показват кръвните проби на 39-годишния Димитър Любенов На място шофьорът е отказал да бъде тестван с дрегер, затова са му взети кръвни проби. По принцип кокаинът, който е и най-скъпата дрога, се разгражда от организма за няколко часа. Това означава, че 39-годишният Димитър Любенов е приел наркотика малко преди катастрофата“. 

Тези подробности разкри на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

„1,73 промила алкохол в кръвта и присъствие на кокаин. Водачът си е позволил да кара колата си в това състояние. Това е много жалко и за пореден път сме свидетели на тези произволи. За съжаление ние сме водеща страна по тези тежки престъпления и произшествия. Трябва да се извършват допълнителни огледи с цел повишаване на качеството на разследването по препоръка на главния прокурор. Например да се оглежда втори път мястото на инцидента, пътната настилка и т.н. Единствено чрез взаимодействие можем да се справим с този проблем“, каза още Милева.

„Колегите от Софийска градска прокуратура разследват внимателно и усърдно случая, и скоро ще има резултати дали инцидентът е предизвикан умишлено.По досъдебното производство се разследва още с каква скорост се е движил Любенов“, допълни тя.

В момента се разпитват свидетели и се установява какво е правил Любенов преди катастрофата.

Милева заяви, че не ѝ е известно в автомобила да са открити големи суми пари или наркотични вещества, но каза, че това е повод да се направи допълнителен оглед на автомобила.

Към момента не е установен полицейски чадър, отговори на въпрос тя./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *