Възможно ли е извънредно свикване на НС заради новата фаза на войната в Украйна?

ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЕВРОПА

Да забравим политическите пристрастия, да загърбим омразата и презрението, когато имаме цел пред себе си, призова пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова от Велико Търново.

Всичко по темата: Руската инвазия в Украйна 7098

,,Днешната ни голяма цел е да спрем обедняването, да може през следващите месеци да няма страдащи възрастни хора, да няма безработни родители, които едва свързват двата края, да няма деца, които не могат да отидат на училище, защото нямат средства. Това е най-важната ни задача в днешния ден, добави вицепрезидентът.

Във връзка с новата фаза на войната в Украйна Йотова сподели, че президентската институция много внимателно следи всякакъв вид информации и президентът ще реши нужно ли е свикването на Съвета за национална сигурност.

Относно извънредно свикване на Народно събрание, тя каза, че служебният кабинет добре си върши работата.

Както виждате, всички министерства са на бойна нога, има изявление и на нашия военен министър. Ако се наложи, може да се свика и НС, но преди това трябва да бъдат изчерпани всички законови форми. В такава ситуация един от най-лошите съветници е паниката, коментира Йотова, цитирана от „24 часа“.

Тя произнесе и тържествено слово по повод 114 години от обявяване на независимостта.

По сметки на САЩ загиналите руски войници в Украйна са между 60 и 80 000

В него говори за нуждата от търсене на консенсус.

Голямата цел е родината. Да загърбим омразата и презрението, да не позволяваме не личните пристрастия да ни изсмукват. Най-важната задача е да няма страдащи хора, да няма безработни родители, да няма деца, които да не могат да отидат на училище. Бъдещето ни е в хората с достойнство, в просветените политици, за които най-важното е интереса на България, каза вицепрезидентът.

Тя завърши словото си с призива: Да живее България! Да живее българският народ! /Novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *