Здравният министър иска бързи производства за нападения над медици

ТОП НОВИНИ

Бързи производства и сериозни законодателни промени във връзка с нападенията над лекари и медицински персонал поиска министърът на здравеопазването Асен Меджидиев. Това той заяви по време на посещението си в Добрич, където откри обновеното Спешно отделение на многопрофилната болница в областния център.

Министерството на здравеопазването в служебния кабинет има две основни задачи: осигуряването на безопасна среда на предстоящите парламентарни избори, както и подготовка на системата за евентуална нова вълна на разпространение на Covid-19, заяви в Добрич министър Асен Меджидиев.

Изборите ще се проведат при минимални ограничения във връзка с Covid-19, посочи министър Меджидиев.

„Никакви забрани не се налагат и никакви ограничителни мерки. Повечето са с препоръчителен характер. Ограничителни мерки към гласуващите няма никакви.“

Асен Меджидиев заяви, че страната ни е готова за евентуално покачване на броя на заразените с Covid-19. Системата е подсигурена с медикаменти. Запазен е и броят на интензивните легла.

„Дори да имаме увеличение на бройката заразени, тежестта на заболяването няма да бъде във варианта, в който беше в предишните години.“

Министър Меджидиев поясни още, че здравните власти не са въвеждали ограничителни мерки в учебните заведения, тъй като всички са с препоръчителен характер.

„Няма никакви ограничителни мерки и никой не се подготвя да затваря учебни заведения“./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *