Общински съвет Благоевград прие предложение Даниела Симидчиева да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин“

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

С пълно мнозинство, Общински съвет Благоевград прие предложението за удостояване със званието „Почетен гражданин“ на Даниела Симидчиева. Преди гласуването председателят на местния парламент Радослав Тасков призова своите колеги да подкрепят предложението, а мотивите, които посочи са:

„Подкрепям изцяло направеното предложение и смятам, че в него е обяснено коя е госпожа Симидчиева и какви са нейните заслуги. В редица национални, европейски и световни издание, г-жа Симидчиева присъства в списъка на българите, с които трябва да се гордеем“, каза още той.

Даниела Симидчиева от Благоевград е родена през 1960 година. Магистър е по икономика и по социология, притежава сертификат по социология от Социологическия университет в Лунд, Швеция. Бакалавър е по специалност „Инженер по електроника и автоматика“, има ядопълнителна квалификация „Учител“, има 8 заверени семестъра в Технически университет – София, учи английска филология в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Българката показва най-добри резултати от теста на МЕНСА – Световната организация на хората с висок коефициент на интелигентност: 192 точки от 200 теоретично възможни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *