Направиха опит за покушение срещу Путин

СВЯТ ТОП НОВИНИ

Лимузината на Владимир Путин е била нападната при опит за покушение над руския президент. При предната лява гума на колата се е чул „силен гърмеж“, последван от „гъст дим“. Това твърдят източници от Кремъл, цитирани от „Сън“.

Колата на Путин е била откарана на безопасно място, а самият президент не е пострадал. Последвали са обаче няколко ареста от службите на президента, а няколко бодигарда са изчезнали, след твърдения, че е изтекла секретна информация за движението на Путин. Новината идва от руския Телеграм канал General SVR, който често пуска „вътрешна информация“ за Путин и Кремъл.

Докато някои са скептично настроени към този източник на сведения, други твърдят, че това е един от малкото значими антикремълски канали в Русия, които разкриват какво наистина се случва в Кремъл, посочва „Дейли Мейл“.

Руснак готвел покушение срещу кортежа на Путин

Според канала Путин се е прибирал към официалната си резиденция с автомобилен конвой поради съображения за сигурност. Конвоят се състоял от 5 бронирани коли, като президентът бил в третата.

Не е ясно кога е станал евентуалният опит за покушение и твърдението не може да бъде потвърдено от независим източник.

На път към резиденцията, на няколко километра, първият ескортиращ автомобил беше блокиран от линейка, а вторият автомобил мина покрай нея без да спира пред неочакваното препятствие, се казва в канала.

В колата на Путин „прозвуча силен гърмеж от лявата предна гума, последван от гъст дим“, добавят от там.

Киев: Имало е покушение срещу Владимир Путин

В канала се казва още, че колата на руския президент, „въпреки проблемите с управлението“, успяла да излезе от мястото на нападението и да стигне безопасно до резиденцията.

По-късно е намерено тялото на мъж, каращ линейката, която блокира първата кола от кортежа, се казва в съобщението. Началникът на президентската охрана и още няколко души са отстранени от служба и са задържани, се посочва в информацията, без да се съобщават имена.

„Тесен кръг хора знаели за движението на президента в този кортеж и всички те са в президентската служба за охрана. След инцидента трима от тях изчезнаха. Това са точно хората, които са били в първата кола от кортежа“, разкрива каналът./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *