Имало и втори задържан за купуване на гласове в Дупница

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА РЕГИОН

Двама са задържаните за търговия с вот при полицейска операция в Дупница вчера.

Работата по случая продължава, каза на пресконференция днес директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил старши комисар Светослав Григоров.Той обяви, че се разследва и сигнал, подаден от медия за нерегламентирана предзиброна агитация. БНР научи от свой източник, че сигналът отново е за Дупница.

Полицейската операция е предприета след постъпила оперативна информация за купуване на гласове, осъществена е в дупнишкия квартал „Ценеви“, където живеят и роми, но кварталът не е изцяло ромски. Мъжете нямат роднинска връзка.

При намерения списък са били включени 21 имена. Според информацията те са набирани гласоподаватели за партия, която в момента според прогнозите не е първа политическа сила.

Старши комисар Светослав Григоров за задържането им и предприетите действия: „На бензиностанция на територията на град Дупница бяха установени въпросните две лица. В условията на неотложност бяха извършени лични обиски на същите като при обиските бяха установени и иззети списъци с лични данни на жители на община Дупница и номер на конкретна избирателна секция. В рамките на операцията бяха извършени и други процесуални действия, претърсвания и изземвания на територията на град Дупница в частни имоти. Иззети са сравнителни материали за анализ като мобилни телефони и други.

Разпитани са и са установени свидетели по случая като работата ни продължава и в днешния ден“, предаде БНР.Същевременно беше съобщено, че до полицията е постъпил сигнал за нерегламентирана предизборна агитация, отново в Дупница, който се разследва. Директорът на полицията в Кюстендил допълни: „В качеството ми на директор на ОДМВР в Кюстендил аз и моят екип ще положим всички необходими усилия за протичане на нормален изборен процес на обслужваната от нас територия и ще бъдем безкомпромисни към всяко едно подобно действие“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *