Областният управител Николай Шушков участва в четвъртата среща на Смесената експертна комисия между България и Северна Македония за изграждането на общ международен пътен граничен пункт

ТОП НОВИНИ

Областният управител на област Благоевград Николай Шушков положи цветя на гроба на Гоце Делчев в църквата „Свети Спас“ в Скопие и остави стъкленица с пръст от гроба на Никола Делчев, който е погребан в Благоевград и камъчета от Мемориала на Делчевия род, който се намира в двора на храм „Въведение Богородично“ в благоевградския квартал Вароша. Църквата „Свети Спас“ е шедьовър на българската възрожденска архитектура със своите прочути дърворезби.

sv.spas


Това се случи преди областният управител да се включи в четвъртата среща на Смесената експертна комисия между България и Северна Македония за изграждането на общ международен пътен граничен пункт и пътна връзка, който ще свързва община Струмяни на територията на Република България и община Берово на територията на Република Северна Македония. Строителството на ГКПП „Струмяни-Берово“ ще се финансира с над 10 млн. евро от управляваната от МРРБ програма за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Северна Македония 2021-2027 г.
Срещата на Смесената експертна комисия се провежда днес – 13.09.2022 г. и продължава утре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *