Здравният министър: Патриарх Неофит е в добро здраве

ТОП НОВИНИ

Патрирх Неофит е в стабилно състояние, стана ясно от думите на здравния министър д-р Асен Меджидиев по Би Ти Ви.

„Първото правило на лекаря е да не коментира здравословното състояние на пациента“ – с тези думи министърът отказа да даде повече информация за боледуването на патриарха.

Меджидиев уточни, че самият той не е знаел за хоспитализирането му в болницата, а е разбрал едва на място, когато отишъл по повод на проверка. Тогава двамата са разговаряли за кратко.

Преди около седмица от Светия синод съобщиха официално, че Патриарх Неофит е приет в болница „Софиямед“.

Здравният министър посети патриарх Неофит в болницата

„Канцеларията на Св. Синод уведомява, че поради обостряне на хроничните му заболявания Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е приет за диагностика и лечение в УМБАЛ „Софиямед“. Светейшият патриарх се моли на Бога за мир, здраве и благоденствие на чедата на Родната ни Православна църква. Призоваваме клира и верния боголюбив народ да се молят за бързото възстановяване на Негово Светейшество, както и да приемат за достоверна информацията, обявена единствено от Светия Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия“, обявиха от Светия Синод.

Това е втори път за тази година, в който Патриарх Неофит постъпва в болница. През май той претърпя инцидент, при който, при падане, счупи бедрената си кост и беше опериран./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *