Скандални разкрития за полицейския чадър над Семерджиев(ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

Военни ще поемат охраната на южната ни граница заради мигрантите

Скандални разкрития за полицейския чадър по случая „Семерджиев”. Преди 2 месеца дрогиран, без книжка и с десетки актове от МВР – бившият футболист помете и уби две млади жени в центъра на София. Тежкият инцидент провокира проверки в редица институции. Главен комисар Тодоров каза, че над 40 служители на МВР ще бъдат наказани и уволнение за полицейски „чадър” по случая.

Симона Радева и над 40 служители на МВР са помагали на Семерджиев, чакат ги наказания и уволнения

„За съжаление има констатации за голяма група служители, които с действия или бездействия са установени такива данни за дисциплинарни нарушения, което е повод да започнат дисциплинарни производства срещу тях”, каза още Тодоров.

Проверката срещу полицайката Симона Радева приключва до дни и се очаква нейното дисциплинарно уволнение.

„Установени са неправомерни действия от нейна страна. Тя в часовете след катастрофата му е помогнала със свои действия да се укрие”, обясни комисар Тодоров. Той отказа да каже дали Радева е помогнала със стълба на Семерджиев.

Дисциплинарно производство тече и срещу приятеля на Симона Радева.

Продължава засиленият контрол по българо-турската граница

Служители на Министерството на отбраната ще поемат охраната на южната ни граница, където и миграционният натиск е най-силен. Допълнителните полицейски сили, които бяха командировани, ще бъдат изтеглени, за да участват в охраната на изборите. Това заяви в специално интервю за NOVA главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. 

„Поетапно до края на месеца ще компенсират полицейските сили. Със съответната техника- дронове, хеликоптери, има и следови кучета”, каза главен комисар Тодоров.

„Нито един от двата сериозни проблема, които стоят пред нас, няма да бъде подценен”, обясни още той. И допълни, че септември и октомври са най-натоварени откъм мигрантски натиск.

Екипи на жандармерията пристигнаха в Карлово (СНИМКИ)

Относно бедствието в Карловско, Тодоров не пожела все още да каже има ли незаконна сеч.

Повече гледайте във видеото. 

/нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *