Атанас Атанасов: Борисов трябва да бъде съден за сериозни корупционни сделки(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

Той коментира и предложението на Слави Трифонов за референдум

Обяваването на ареста на Бойко Борисов за незаконен бе необмислена стъпка, която целеше публичен ефект. Той трябва да бъде разследван и съден за много сериозни корупционни схеми в България. Това трябва да стане при обща работа на всички органи, каза в студиото на „Събуди се” съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов.

„Борисов има невероятна способност да манипулира. Той наистина трябва да остане в миналото, запушва запушва българската държава”, каза още той.

За проблема с мигрантите:

„Проблемът с българо-турската граница не от вчера. През годините не бяха взети адекватни мерки.  Има огромен контингент от млади хора, които търсят реализация в Западна Европа. За така нареченото преградно съоръжение бяха излети една камара милиони левове. Гърците направиха много по-късно на гръцко-турската  граница ограда. Там обаче пиле не може да прехвръкне, защото е направена качествено. В България опънаха една телена мрежа. Трябва с жива сила да бъде пазена границата. Българската система за сигурност е недофинансирана. Няма система за кадрово комплектуване. По времето на Борисов в системата за сигурност се назначаваха не подходящи експерти, а удобни хора, които да обслужват режима му. МС отговаря за сигурността и обществения ред в страната. Шефовете на най-важните служби в сигурността се назначават от президента и изпълняват неговата воля. Той не носи отговорност обаче те се отчитат пред него. МС няма контрол върху тях. Това трябва да се промени. Този, който носи отговорност, трябва да има пълното право и свобода да определя хората, с които ще изпълнява задачите”, каза Атанасов.

За предложението на Слави Трифонов за референдум:

„Парламентарната република буксува. Това, което предлага Трифонов, не може да стане според Конституцията. Той е един от виновните за боксуването на българската република. Миналата година той имаше пълната възможност да състави правителство и провали всичко”, каза той.

Целия разговор гледайте във видеото.

/нова тв, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *