Борисов нападна ПП: Тяхното правителство обслужваше най-изгодно Русия

ТОП НОВИНИ

Когато цитираш факти, те най-трудно се опровергават. Повече от категорично заявих, че искаме 100 процента диверсификация от „Газпром“ и никакъв дългосрочен договор. Абсолютна лъжа е, че съм искал да се продължи договора с „Газпром“. Нашата политика е 100 процента диверсификация от „Газпром“.

Това обяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

ГЕРБ обяви водачите на листите си за изборите през октомври

„Няма да ни запушат устата – нито с огромните пари, с които разполагат, нито с наетите им скъпи международни специалисти, нито с организирането на компроматна кампания срещу нас. Ние не сме Северна Корея или Русия, където Фейсбук беше спрян. Българска народна банка публикува новата си икономическа прогноза. Брутният вътрешен продукт ще нарасне с по-малко от 2 процента. Бюджетите на Асен Василев не са верни. Изтича финансов ресурс от българската икономика. Това ни казва БНБ. Търговското салдо за първите четири месеца на промяната се влошава с 2 милиарда лева в сравнение с година по-рано. Това ни казва НСИ. Отрицателното търг салдо е достигнало 3,7 милиарда лева с Русия. Вносът ни от Руската федерация по време на санкциите е нараснал с 160 процента. Това ли е откъсването от руската зависимост? Отрицателното салдо с Руската федерация до май 2022 г. е достигнало 4,6 милиарда при 1,2 милиарда за предходната година“, добави той.

Трите партии на „промяната“ са изнесли милиарди в посока Руската федерация. За пет месеца управление на трите партии на „промяната“ България стана три пъти по-зависима от Русия при стокообмена. При санкции. Това ли ни е евроатлантическата ориентация? Това е най-изгодното правителство, обслужващо интересите на Руската федерация. Милиарди са изтекли от България. Какво причиниха на руския президент Путин като изгониха готвачки и чистачки от руското посолство? Дали той няма да го преглътне много лесно, на фона на милиардите, които получават от България“, попита Бойко Борисов.

ГЕРБ: Газът пак си е от „Газпром“, пак си е руски, но го плащаме с 28% по-скъпо

„Фактурите за газа са истински. Посредниците при сделките с газа са истински. Когато Даниел Лорер каже, че имало пари в бюджета, го питайте защо не върнаха дълговете, а плащаха лихвите по тях. Как теглиш кредит да плащаш лихви при тази инфлация? Считам, че политическите партии трябва да бъдат по-отговорни. Лидерството също е отговорност. Най-големият ни проблем през тези години беше, че нямахме опозиция. Ние нямахме реална опозиция. Сега, когато ние сме опозиция, видяхте каква е разликата. Демокрацията изисква силни управляващи, но и много силна опозиция“, категоричен бе Борисов./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *