(НА ЖИВО)Коментар на „Продължаваме Промяната“

ТОП НОВИНИ

Това заяви Кирил Петков при посещение на граничния пункт

Един на всеки 4 или 5 камиона на ГКПП „Капитан Андреево“ е имал афлатоксини, които са канцерогенни и са влизали в храната. Това заяви бившият премиер Кирил Петков при посещение на граничния пункт.

„Първият път, когато дойдохме на „Капитан Андреево”, имаше една частна лаборатория, която контролираше всички зеленчуци и плодове, които влизаха на територията на страната. Само частни служители, държавата я нямаше. Имаше един корупционен канал, през който минаваше цялата стока. Първата стъпка я направихме – България да си вземе контрола над пункта. Това, което ни учуди е, че оттогава един на всеки 4 или 5 камиона имаше афлатоксини, които са канцерогенни и които са влизали в храната на нашите деца”, каза Петков. По думите му със законодателна промяна от ПП искат да направят така, че частна фирма да не може да управлява национален обект, като българската граница. 

„Каналът за отровни храни го спряхме преди няколко месеца и знаете какво се случи оттогава – заплахи, опити за подкупи към хората, които го спряха. През последните 15 години ние сме яли отрова. Всеки ден през „Капитан Андреево” са влизали отровни домати, чушки и друго. 100% от портокалите, които минават през границата са със завишени пестициди. Половината лимони, които минават оттук са със завишени пестициди. Когато говорим за корупция, не говорим само за кражби, говорим за здраве. В последните 10 години оглавихме класациите по смъртност и болести. Това не е защото българите не спортуват, а защото ядем отрова”, каза бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев.

„Големият проблем е, че когато попитахме униформените на границата защо това се случва, те казаха тихо „Тук всичко се държи от Ами“. Кой е този Ами? Какви са тези прякори. Какъв човек като Ами може да контролира българската граница. Колко пари е плащал на г-н Борисов за тези 12 години?”, допълни бившият премиер. И каза още, че КАТ и държавни служби са отклонявали тирове на специално обособен от тях паркинг преди границата, въпреки че са могли да преминат директно.

Професор Николай Денков обясни подробно какви са вредите от пестицидите върху организма на човек.

„Думата пестицид означава убиец. Убиец на вредители. Когато са в ниска концентрация, пестицидите могат да убиват гъбички, бактерии, червеи. Неща, които пречат на плодовете и зеленчуците. Когато са в по-висока концентрация, вредят и на хората. Те нямат вкус и мирис, няма как да ги усетите. Затова всеки човек се доверява на държавата, че храната в магазините не е опасна. Има три основни групи последици. Канцерогенен ефект – променя се ДНК структурата, стават тумори. Получават се неочаквани алергични шокове. Освен това, някои от пестицидите започват да действат като хормони”, каза той.

/нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *