Благоевград с още една крачка по – близо до нов православен храм в района на пазара

ТОП НОВИНИ

Общински съвет Благоевград одобри Подробния устройствен план (ПУП),свързан с изграждането на нов православен храм в района на пазара. Точката предизвика сериозни дебати сред местните парламентаристи.

От групата на ГЕРБ поставиха въпроса – защо се налага точката да влиза извънредно в заседанието, без да е минала на комисии и кой гарантира, че ПУП-а отговаря на това, което преди повече от година общинските съветници одобриха като параметри.

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков обясни, че е имало забавяне от страна на РИОСВ, а в същото време има запитване от Негово високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим – земята да бъда дарена на Неврокопската митрополия, за да може да започна фактическото строителство. Тасков посочи, че ако ПУП-а бъде одобрен, то още на следваща сесия ще може да се гласува и даряване на земята, с което ще се сложи край на 15-годишния спор, свързан с изграждането на новата църква.

Почти единодушно местните парламентаристи подкрепиха предложението, като с това им решение – Благоевград е още една крачка по – близо до изграждането на православен храм и паркинг в района на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *