Василев: Борисов пак лъже народа, направихме първите стъпки към поносими цени на газа(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

Бившият вицепремиер отговори на критиките

Борисов пак лъже народа, направихме първите стъпки към поносими цени на газа. Това посочва във видеообръщение бившият вицепремиер Асен Василев, коментирайки критиките към кабинета „Петков“ по отношение на доставките на газ. 

„Днес г-н Борисов пак е лъгал българския народ. Това е стар негов похват, който трябва да бъде пенсиониран от българската политика.  Когато „Газпром” едностранно спря да изпълнява дългосрочния договор за доставка нашето правителство защити българския интерес. Намерихме газ, намерихме слотове – не позволихме да се прекрати газоподаването нито към бизнеса, нито към битовите потребители. И цената през юни беше същата като цената преди „Газпром” да спре договора“, подчертава Василев. 

По думите му всеки ден е подавана заявка по съществуващия договор, но „Газпром” не изпълнявал тези заявки. „Успяхме да завършим българо-гръцката връзка и я оставихме с 40 бара налягане на газа”, посочва той. 

И допълва: „Договорихме пълния обем азерски газ. И не на последно място успяхме да договорим седем танкера на цена, която според служебния министър е значително по-ниска от цената получена на търговете, организирани от същото служебно правителство. Това бяха конкретни първи стъпки да се осигури спокойна зима и поносими цени за българските граждани, ползващи парно и газ. За 12 години почти 1 милион българи напуснаха България. През 2009 година г-н Борисов беше надеждата и бъдещето на страната. Днес той е осъден лъжец, застинал в миналото. България направи първите си стъпки без Борисов. На 2 октомври „Продължаваме промяната“. 

/нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *