БСП: Трябва да търсим всякакви варианти за газови доставки, включително и от „Газпром“

България ПОЛИТИКА

БСП излезе с позиция, в която призовават да се търсят всякакви възможности за газови доставки, включително и от „Газпром“.

„Още през април предвидихме задаващата се криза с доставките на газ и последиците от нея. Тогава заявихме ясна позиция, която последователно поддържаме и днес: трябва да се възстановят преговорите с “Газпром”. Трябва да гарантираме стабилност, сигурност и предвидимост на икономиката и хората.

Ние сме за диверсификация на доставките на природен газ, но на този етап те не осигуряват нужните количества и са прекалено скъпи за българската икономика и домакинствата.

Загрижени сме за 28 000 български фирми, които използват газ, за 250 000 работници в тях, които могат да загубят работа и за топлофикациите, които трябва да осигурят топлина за семействата през зимата.

Водени от българския интерес считаме, че трябва да се търсят всички възможности, включително доставки от “Газпром”, така както направиха редица европейски държави.“, се казва в позицията на социалистическата партия./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *