Пътна полиция с нова специализирана операция

ТОП НОВИНИ

Засилено полицейско присъствие по пътищата на страната. Днес започва нова специализирана полицейска операция. Тя ще е безсрочна и ще е насочена с акцент към водачите на товарни автомобили, съобщиха от КАТ.

„Целта е да се обхване максимален брой водачи и превозни средства, които да бъдат проверени. Шофьори, които се движат по правилата, но имат други нарушения – нередовни документи или са употребили алкохол, да бъдат заловени. Ежедневно констатираме между 40 и 50 случая на водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Операцията по пътищата е без краен срок, всяка седмица на различни места ще се състоят проверки. Акцент се поставя върху водачите на товарните автомобили“, заяви инспектор Лъчезар Близнаков.

По думите му акцията започва сутринта, защото често водачи си позволяват да шофират под въздействието на забранени вещества по това време на деня.

По последни данни от уикенда, за денонощие са били проверени над 7500 моторни превозни средства. Съставени са 1664 фиша и над 580 акта за административни нарушения.  

Установени са общо 32-ма шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол./нова тв, сн: архив БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *