Дъщерята на руския обществен деец Александър Дугин е загинала при взрив на кола бомба край Москва

СВЯТ

Дария Дугина, дъщеря на руския обществен деец Александър Дугин, е загинала при експлозия на автомобил край Москва, съобщи ТАСС, позовавайки се на Андрей Краснов, ръководител на общественото движение „Руски хоризонт“ и познат на загиналата, предава БТА.

„Да, много тежко събитие, познавах Дария лично. Даша дойде на едно голямо дискусионно събитие, защото „Традиции“ е фестивал, но не в класическата си форма, а е дискусия за актуалните тенденции в културната, музикалната, филмовата, литературната сфера. Аз самият бях там“, каза Краснов. „Близо до село Болшие Вяземи е избухнала детонация, колата се е запалила веднага, изцяло е била обхваната от пламъци, тя е загубила контрол, защото е карала с висока скорост и е излетяла на отсрещната страна на пътя“, разказа той.

Според руските медии Даря Дугин е била „взривена на парчета“ при „покушение“, което е било предназначено за баща ѝ Александър, пише БГНЕС.

„Това е колата на баща й, Даша кара друга кола, но днес тя караше неговата кола, а Александър Гелиевич пътуваше по друг начин. Той се върна и беше на мястото на трагедията. Доколкото разбрах, мишена е бил пряко Александър Гелиевич, а може би и двамата“, добави още Краснов.

60-годишният Александър Дугин често е наричан „мозъкът на Путин“ или „Распутин“ заради близките си отношения с руския президент. Той е бивш главен редактор на твърдо пропутинската телевизионна мрежа „Царьград“ и се смята, че е вдъхновител на продължаващата инвазия в Украйна. Макар да няма официална роля в правителството, се смята, че крайно десният окултен писател оказва влияние върху Путин, особено на неговия пропаганден фронт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *