Пореден вандалски акт! Част от художественото осветление в квартал „Вароша“ е унищожено

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

Вандали посегнаха на художественото осветление, монтирано в тревните площи при основната алея на квартал „Вароша“ в Благоевград.

В резултат на злонамерените действия част от прожекторите са счупени, което възпрепятства нормалното функциониране на инсталацията.


Съоръженията, излъчващи цветни светлини, бяха монтирани от Община Благоевград само преди два месеца, с цел превръщане на старинния кварталв по-приветливо и предпочитано място от жители и гости на града за разходка и отдих. До този момент служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ неколкократно поправят повредени прожектори, в резултат на приложена физическа сила върху тях.


Ежедневно в Община Благоевград се регистрират сигнали за различни вандалски прояви. Често те са извършвани на детски площадки и в паркове както в Централна градска част, така и в кварталите в града.
Остава въпросът: Пречи ли на някой подредената градска среда?


НАПОМНЯМЕ, че общинската собственост се поддържа със средства от Бюджета, за който принос имат съвестните данъкоплатци, а видеонаблюдението в града няма свойство да предотвратява вандалски прояви, то може да помогне само за установяване на извършители.

В момента се набелязват и нови невралгични точки, на които е необходимо да бъдат поставяне на камери.


Сигнали за забелязани нередности се приемат на денонощните дежурни телефонни линии към Община Благоевград 073/88 44 34 и 073/88 44 06.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *