„Ние идваме!“ с мандата на Единната народна партия се регистрира за изборите

България ПОЛИТИКА

„Ние идваме!“ с мандата на Единната народна партия внесе документи за регистрация за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври. На излизане от Централната избирателна комисия  (ЦИК) Николай Хаджигенов съобщи пред журналисти, че са внесли 3123 подписа за регистрация.

Арман Бабикян коментира, че вече на четвърти поред избори продължават да настояват за обединение. Това, че се регистрирахме самостоятелно, дава още една възможност в следващите десет дни да се създаде такова обединение, заяви той. Очакваме тези, от които зависи обединението – имам предвид „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и т. н. да разберат, че отговорността за случилото се и неслучилото се ще е обща – ако имат желание, могат да я носят, ние ще я носим, коментира Бабикян.

Мария Капон коментира, че има втори срок след срока за регистрация, който изтича утре – до 27 август вечерта, в който партии, коалиции, които са се регистрирали, могат да събират, да сменят съдържанието, т.е. формата, да взимат нови имена. Така че обединението според нас тепърва има възможност да предстои и това да е политическо събиране, а не математическо, което би се случило след изборите, „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ са единствените потенциални партньори засега, заяви Капон, цитирана от БТА.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *