(НА ЖИВО)От „Пирогов“ с информация за състоянието на две от децата, пострадали при катастрофата на „Тракия“

ТОП НОВИНИ

Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев даде брифинг за състоянието на двете деца, транспортирани от старозагорската университетска болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в „Пирогов“. 

Днес двете деца бяха транспортирани в 9:30 часа от болницата в Стара Загора. Едно от децата беше в по-тежко състояние. Към момента то се оперира. Другото дете беше с температура и други симптоми сутринта, след лекарска намеса е стабилизирано. Здравословното му състояние е подобрено. Няма сериозни трайни увреждания, но има доста контузии. Вече е контактно, каза д-р Меджидиев.

Осигуриха „зелен“ коридор на ГКПП „Калотина“ за линейките с ранени деца и възрастни

„Нямаме информация близките на децата от Сърбия да са в болницата с децата. По-голямата част от родителите на останалите деца са вече в Стара Загора.“

Министърът на здравеопазването заяви, че за часове е организиран транспорта за превозване на по-леко пострадалите деца до границата със Сърбия. Там ще ги очакват екипи и зам.-министърът на здравеопазването, които да ги прехвърлят в техните болници.

Няма други тежки случаи, няма проблем с транспорта и някое дете да се е почувствало зле по време на транспортирането, завърши д-р Асен Меджидиев./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *