РИК – Първи изборен район – Благоевград проведе първото си заседание

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ПОЛИТИКА

Първото заседание на РИК – Първи изборен район – Благоевградски за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г., назначена с Решение № 1224-НС на ЦИК се проведе вчера.
На първото заседание приветствие отправи областният управител Николай Шушков, който пожела ползотворна работа и се ангажира с пълно съдействие от страна на Областна администрация, за да може изборният процес да бъде честен, справедлив и законосъобразен.

Също така, той изрази благодарност към последния състав на Народното събрание, че не измени Избирателния кодекс в последния момент и по този начин ще се работи с утвърдени правила. Той подчерта, че адмирира и машинното гласуване, което ще остане в секциите с над 300 избиратели, защото така работата на секционните комисии и на РИК се улеснява, а и съмненията за манипулация се свеждат до минимум.


Николай Шушков изказа благодарност към политическите партии и коалиции в областта, че веднага постигнаха съгласие по отношение на състава и ръководството на РИК и излъчиха компетентен и професионален състав.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *