Георг Георгиев (ГЕРБ) скочи на „Продължаваме промяната“: Лъжат системно

България ПОЛИТИКА

Да товариш българските граждани с високи сметки, лъжейки че си постигнал диверсификация и пробив в някакви отношения, означава че си се провалил, заяви в „Денят започва“ лидерът на младежката организация на ГЕРБ и бивш заместник-министър на външните работи Георг Георгиев.

Той обвини лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и на БСП Корнелия Нинова в лъжи и лицемерно отношение към избирателите им.

„Няма друг такъв манипулатор, забравящ фактите и забравящ политическата си битност човек, от госпожа Нинова. Тя само за няколко седмици получи амнезия, забрави, че е била вицепремиер и министър на икономиката. Забрави, че нейното правителство предизвика газовата криза и увеличи инфлацията – визирам това, че плащаме 4 пъти по-скъпо за газ, и имаме високи сметки за ток и в магазина. Обвинението към „Продължаваме промяната“ е, че те не само систематично лъжат за напредъка по газовата връзка, но и ни казват, че тук вече тече газ. Ако ГЕРБ управляваше, тук щеше вече наистина да тече газ, а не от 1 октомври както каза министъра на енергетиката, да очакваме евентуално технически количества. Когато се лъже, трябва поне да разбереш какво лъжеш.“, каза Георгиев в студиото на БНТ.

Той допълни, че в момента в България тече 100% руски газ, който страната ни е купила през посредници с 30% по-скъпо, а сега хората ще плащат с 60% повече за синьо гориво.

„Ние казваме – приемете законодателство, ще ви подкрепим. 100% се откажете от руския газ, ама наистина се откажете, а не чрез посредници да го вкарвате. Корабите – тези митични два танкера, които трябваше да дойдат и вече да са в България, те са първо разтоварени в Турция и в Гърция. Отново чрез посредници са продадени с поне 30% по-висока цена. Седемте кораба, които ни обеща Кирил Петков, от тях няма нито следа, нито знаем какво ще се случи. Аз сега мога да ви кажа, че съм договорил 70 танкера. Не 7, а 70 – трябва само да ги платите, разтоварите и пренесете към газопреносната ни мрежа.“, каза Георгиев.

Той отхвърли твърденията за колаборация между ГЕРБ и президента Румен Радев.

„През годините сме наблюдавали най-тежката размяна на политически реплики именно между Радев и Борисов, така че не виждам как и най-предубедения политик може да обвини ГЕРБ и президента в някакво колабориране и вмешателство. Когато говори разума, той има един език. Ако и с двете страни постигаш консенсус по очевидни теми като инфлация, непосилни цени, газова криза, задаваща се икономическа сила, какво имаш още повече да твърдиш? Това би означавало да наричаш черното бяло, да си Кирил Петков.“, каза той.

Георгиев допълни, че ГЕРБ се позиционира ясно като партия в център-дясно, която не изключва консерватизма. Биха преговаряли с всяка формация, която има интерес да работи по заявените от тях 7 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *