Кризисният щаб на служебния кабинет ще представи плана за стабилизиране на „Булгаргаз“

България ПОЛИТИКА

Очаква се днес кризисният щаб да излезе с план за стабилизиране на „Булгаргаз“. В момента в компанията не достигат близо 1 млрд. лева.

Служебният вицепремиер Христо Алексиев определи състоянието на „Булгаргаз“ като един от приоритетите на кабинета заедно с газовата връзка с Гърция.

Алексиев обяви, че всеки ден инспектори ще следят докъде е стигнало строителството на газовата връзка. Според изнесената информация липсва цялата система за управление на съоръжението и то не може да заработи.

Газовата връзка с Гърция не е готова за ползване – какво следва?

Газовата връзка с Гърция все още не е готова за ползване, заявиха служебният вицепремиер Христо Алексиев и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. Двамата провериха на място съоръжението.

Интерконекторът е ключов за диверсифицирането на доставките на природен газ в България. 180-километровата тръба ще пренася газ от северния гръцки град Комотини до Стара Загора и ще се свърже с основния газопровод, по който минава азерски газ до Европа. Идеята за него е отпреди 13 години./бнт, сн: БГНБЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.