Арх. Иван Шишков: Предложихме мерки за по-бързо въвеждане на интерконектора в експоатация

България

Строителят на интерконектора с Гърция е най-привилегированият строител го разбра след три дена, когато го поканихме на работна и предложихме решения, за да може да се ускори въвеждането в експоатация.

Това каза за БНР служебният министър на регионалното развитие и благоустройството архитект Иван Шишков и обясни решенията:

Предложихме да разделим обекта на два етапа. Първия етап да бъде тази част, която е свързана не само с експлоатацията, но и със сигурността на екпоатирането на газовата връзка. Във втория етап ще останат вертикална планировка, пътищата и неща, които не са от пряко значение във връзка с експоатирането на обекта, така че този обект да може да бъде въведен в експлоатация в най-скоро време. За съжаление има все още и малко други недовършени работи, с които колегите от противопожарната служба са се занимавали мести назад. Синхронизирахме всичките тези контакти, които са имали с различните дружества и различните институции, с които строителя е водил разговори, така че да може да се съкрати още повече времето.

Все още не е бил представен графикът за завършването на обекта. Това е и една от причините за днешната визита на място. Ангажиментът за предоставяне на графика е до края на днешния ден.

„Проверки всеки ден от местните структури на ДНСК. Ще бъде проверяван включително и от противопожарната служба. Другото, което сме се разбрали е, че надзорът на обекта ще започне да представя нужните документи за въвеждане в експоатация“.

Така всички протоколи ще бъдат проверени преди да бъде формирана Държавната приемателна комисия и няма да се губи административно време за въвеждане на обекта в експоатация.

„Цялата администрация ще помага 100%“, категоричен е той. /БНР

facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *