Очаква ни облечен вторник

ДРУГИ ТОП НОВИНИ

Днес под влияние на преминаващ южно от България средиземноморски циклон ще бъде облачно. На много места ще има валежи от дъжд, в планините над 1500 м – от сняг, значителни на места в Западна и Централна България. С умерен и временно силен северозападен, в Източна България – североизточен вятър, ще нахлува студен въздух.

С понижението на температурите след обяд в Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. Към 14 часа температурите ще са от 3°-4° по високите полета до 14°-15° на места в Югоизточна България, където преди обяд вятърът все още ще е от югозапад; там по преминаването на студения фронт ще има и гръмотевична дейност.

В планините ще е облачно и мъгливо, на много места с валежи: над 1500 метра – от сняг, в ниските части – от дъжд, но след обяд с понижението на температурите дъждът и там ще премине в сняг. Значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област, Средна гора и Предбалкана. Ще духа силен вятър – в ниските части от северозапад, по билата от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. На много места ще има валежи, по-значителни по южното крайбрежие. Преди обяд ще духа югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и ще се усили. Максималните температури на въздуха ще са 12°-15°. Температурата на морската вода е 6°-7°.

Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 14 мин. и залязва в 18 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 51 мин. Луната в София залязва в 10 ч. и 05 мин. и изгрява в 00 ч. и 41 мин. на 23.02.2022 г. Фаза: два дни преди последна четвърт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *