Путин праща войски да поддържат мира в Донецк и Луганск в Украйна

СВЯТ

Владимир Путин нареди на руските въоръжени сили да извършват действия по поддържане на мира на територията на Донецката и Луганската народна република часове след като ги призна за независими.На руското външно министерство е разпоредено да установи дипломатически отношения с републиките в Източна Украйна.

Путин подписа снощи укази за признаването на независимостта на самопровъзгласилите се Донецка народна република (ДНР) и Луганска народна република (ЛНР).

Снимка: Нова тв

На официална церемония в Кремъл Путин подписа укази за признаването на независимостта на двете републики, както и договори за дружба, сътрудничество и взаимопомощ с тях.

За днес е насрочено съвместно заседание на двете камари на парламента – Държавната дума и Съвета на федерацията. Няма съмнение, че решението на президента ще бъде единодушно подкрепено, а съответните документи – ратифицирани.Путин призова украинските власти да прекратят обстрела срещу Донецк и Луганск и предупреди:

„Настояваме тези, които завзеха и удържат властта в Киев незабавно да прекратят бойните действия. В противен случай цялата отговорност за възможното продължаване на кръвопролитието ще лежи изцяло на съвестта на управляващия на територията на Украйна режим“. /БНР/ Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *