Демерджиев: Жандармерията върна трафика на ГКПП „Кап. Андреево”(ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

След 4 дни, в които  БАБХ не бяха допуснати да обработват товари на ГКПП „Капитан Андреево“, служителите вече работят. Това обявиха на брифинг от контролния пункт служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и представители на агенцията и местната полиция.

На място има засилено присъствие на жандармерията. „Жандармерията върна трафика на ГКПП „Кап. Андреево“, каза министър Демерджиев.

До влизането ѝ на пункта се е стигнало след конфликти между представители на фирмата, която е оперирала по контрола на пункта, и служители на БАБХ. „Има екипи на жандармерията  на пункта, за да поддържат обществения ред, тъй като между различни групи служители на дружества, на държавната агенция възникват периодични конфликти. Ние не може да си позволим тези конфликти да ескалират и да доведат до по-серизоно напрежение и до някакви последици“, обясни Демерджиев. 

Съдът върна „Евролаб 2011“ като оператор по товарене на „Капитан Андреево“

Той е заварил още при встъпването си в длъжност проблема с хладилните камиони, които не са били обработвани ритмично. „От втори август се борим с проблема. Той ескалира около в петък, но в събота през нощта беше решен и резултатите в момента са изключително положителни”, посочи служебният министър.

Той уточни, че сега вече камионите минават без затруднения, а Жандармерията ще остане на пункта, колкото е необходимо.

нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *