Вигенин: Зарков, Гечев и Лечева нарушиха Устава на БСП

България

Има процедура в устава, която изисква представителите на БСП в правителството да бъдат с одобрението на Националния съвет. Нашият ръководен орган вече веднъж подходи по този начин, когато Янаки Стоилов като член на Националния съвет беше поканен да участва в служебен кабинет. Тогава той информира ръководството на партията и ние взехме решение, с което подкрепихме неговото участие. Нито президентът, нито съответните вече служебни министри информираха ръководството за получена покана. Това заяви заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин в ефира на БНР.

По думите му практиката и уставът не са спазени, но е въпрос на преценка дали и какви действия трябва да се предприемат. „Всичко е въпрос на дискусия. Все пак, когато има такива действия, вероятно трябва да има реакция“, допълни социалистът.

БСП решава дали да накаже Зарков, Гечев и Весела Лечева

Кристиан Вигенин посочи, че самите министри са се дистанцирали от БСП като не са информирали партията, че имат намерения да участват в служебното правителство. „Това не е правителство с участието на БСП. В случая те не представляват партията и го знаят много добре“, категоричен бе той. /Novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *